Sıkça Sorulan Sorular

Forsaken Angels Rescue & Shelter (Iznik Can Huzurgah Barınağı Derneği) nedir?
Misyonumuz, çaresizce yardıma muhtaç sokak köpekleri ve kedileri için güvenli bir liman sağlamaktır. Fatma Şeren, bu savunmasız hayvanlara yiyecek, tıbbi bakım ve sevgi sağlamak için yorulmadan çalışmaktadır. Barınak, yiyeceğe ihtiyaç duyan, yaralı veya sokakta terk edilmiş sokak köpekleri ve kedilerine bakım ve destek sağlamaktadır. Şu anda İznik'in dış mahallelerinde yaşayanlar da dahil olmak üzere 250 ila 300 hayvana bakmaktadır.
Yasal Yetki
Türk yasalarına göre, İznik Can Huzurgah Barınağı Derneği, üyelerinin kar elde etme veya kar paylaşma niyeti olmaksızın, belirli veya ortak bir amacı gerçekleştirmek için kurulan kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak sınıflandırılır. İznik Can Huzurgah Barınağı Derneği, 12 Nisan 2023 tarihinde Bursa Valiliği tarafından 16.060.078 numarasıyla tescil edilmiştir.
Türkiye'deki tüm dernekler, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'na bağlı Valilik Dernekler Dairesi Başkanlığı'na kayıtlıdır.
Dernekler, Türkiye Dernekler Dairesi Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından düzenli olarak denetlenmektedir.
Derneğimiz hakkında daha fazla bilgi için: buraya tiklayan.
Barınağı işletmenin maliyeti ne kadar?
Sadece yiyecek için günlük işletme maliyeti günde yaklaşık 70 dolardır ve bu da 75 kg (165 lbs) kuru yiyecek satın alınması anlamına gelir.
Peki ya çalışanlar?
Fatma'nın yardımcısı veya çalışanı yok. Bu işi bir sevgi emeği olarak yapıyor ama bu haftada 7 gün kesintisiz çalışmak anlamına geliyor. Yardım olmadan gerekli kişisel ihtiyaçları için bile zaman ayıramıyor.
Türkiye'de asgari aylık ücret artık çalışan için net 566 dolara denk geliyor ve işveren sosyal güvenlik ücretlerinde ek 134 dolar ödemekle yükümlü ve toplamda 700 dolar ediyor.
Sizinle nasıl iletişime geçebilirim?
Fatma'ya +90 539 710 4155 numaralı telefondan ulaşabilir veya aşağıdan veya iletişim sayfamızdan bir not gönderebilirsiniz. Sorularınızı yanıtlamaktan her zaman mutluluk duyarız.
Parası şimdi nereden geliyor?
Fatma, Facebook ve Instagram'daki arkadaşlarından ve takipçilerinden bağış alıyor; ancak Turkiyedeki %70'in üzerinde bir enflasyon oranıyla destekçilerinin çoğu artık gönderecek yedek paraya sahip değil.
Yiyecek dışında bağışım başka nasıl kullanılabilir?
Tüm hayvanlar için pire ve kene önleyici ilaçların düzenli olarak satın alınması gerekir. Kurtarılan tüm hayvanlara kuduz aşısı ve diğer aşılar da yapılmalıdır.
İş yükünü paylaşmak ve Fatma'nın iyileştirmeler yapması için zaman ve enerji sağlamak üzere tam veya yarı zamanlı bir yardımcı işe almak.
Hasta hayvanların bir veteriner tarafından görülmesi gerekir ki bu da bilinmeyen ve ek bir masraftır.
Barınak için para kazanmasının başka bir yolu var mı?
İznik Can Huzurgah Barınağı Derneği resmi bir dernek olduğundan, köpek pansiyonu için on taneye kadar kulübe bulundurma hakkına sahipler, ancak bu tür kulübeler oluşturmak için fon yok ve mevcut düzen köpek pansiyonu için uygun değil. Ancak, uygun barınma kulübeleri eklenip işgal edilirse, elde edilen ücretler aylık yiyecek masraflarını karşılamaya yetebilir.
Sokak köpekleri için yeni Türk düzenlemeleri barınağı nasıl etkileyecek?
Türkiye'de sokak hayvanları ile ilgili yeni düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle birlikte artık tüm köpeklere ve kedilere çip takılması (her biri yaklaşık 13,50 dolara mal olacak) ve henüz bilinmeyen bir maliyetle kayıt altına alınması gerekecek.
Yeni yasalara göre Fatma'nın ayrıca hayvan, çip numarası, kısırlaştırma ve izin ve aşılama durumu hakkında bilgi kaydeden bir veri tabanı geliştirmesi ve sürdürmesi gerekecek.
Hayvanlar barınakta genellikle ne kadar kalıyor?
Sonsuza dek. Evlat edinme ve/veya evlat edinme yaygın değildir ve yakın zamana kadar tüm barınaklar bizimki gibi öldürmeyen barınaklardı. Kurtarılmış yavru köpekler varsa, bazen onlar için sonsuza dek yuvalar bulunabilir ancak yetişkin köpekler için durum neredeyse hiç böyle değildir.